Nedtakt: SEMIFINALE FOR FØRSTE GANG SIDEN 1980

Vi havde det hele i egne hænder og eksekverede til perfektion, da vi søndag aften vinder mod Skanderborg Aarhus med cifrene 24-26. Dermed skal vi spille med om medaljerne i landets bedste håndboldrække for første gang siden 1980!

 

Mere end 500 FHK-fans plus det løse, troppede op i Djurslands Bank Arena til en håndboldoplevelse udover det sædvanlige. Ét enkelt point ville sende os direkte ind i semifinalen! et lydmæssigt overtal var der ingen tvivl om. Fra første fløjt levede samtlige røde fans sig ind i kampen, ledt an af HK Ultras.

 

Der var allerede noget at juble over efter 30 sekunder, hvor Rasmus Meyer slider sig fri og bringer os foran med en enkelt. Herefter åbner Skanderborg Aarhus også målkontoen og begge hold følges ad med en spinkel føring til gæsterne frem til minut 25. Herefter laver vi et par tekniske fejl og hjemmeholdet bringer sig foran med 3, ved stillingen 12-9.

 

Efter en timeout, forlangt af Cheftræner, Gudmundur Gudmundsson hænger vi fast på hjemmeholdet frem mod pausen, hvor Lasse Balstad scorer halvelgens sidste mål til 13-11 til hjemmeholdet.

 

Efter 15 minutters pause fløjtes 2. omgang i gang, hvor hjemmeholdet starter med bolden. Begge forsvar og begge målvogtere tager fra i defensiven, hvor særligt Emil Tellerup finder flere flotte redninger frem. Defensiven stråler så flot, at selvom vi rammes af 2 udvisninger, holder hjemmeholdet fra at lave et eneste mål i de første 9 minutter. En storspillende Reinier Taboada bringer os på omgangshøjde ved 13-13. I mellemtiden er Jakob Frederiksen kommet på banen istedet for Kasper Young, og han ryster ikke på hånden. 4 gange går han fra fløjen med samme udfald – bolden ender i nettet bag hjemmeholdets målvogter.

 

Den resterende del af kampen er ligeså tæt som første halvleg. Med 8 minutter tilbage er vi foran med en enkelt, men blot 56 sekunder senere har Taboada og Bisgaard bragt os op med 3 og publikum kunne trække vejret en smule igen.

 

Kort tid efter blev det afblæst, da først Frederik Arnoldsen, efterfulgt af Thor Christensen reducerer, så det igen er 1 mål til forskel. Med 3 minutter tilbage får hjemmeholdet også udlignet til 23-23 og 24-24. Under 1 minut tilbage på uret og vi har bolden, stillingen er helt lige og vi er ramt af en passivkendelse. Taboada griber bolden i et vip og passerer hjemmeholdets målvogter med 13 sekunder tilbage. Lige i det sekund sikrer vi os minimum 1 point og kvalificerer os dermed til semifinalen. Et jubelbrøl uden lige suser gennem arenaen, hvor ekstasen får frit løb.

 

Morten Hempel Jensen når en afslutning, som Tellerup redder, inden han kaster bolden i tomt mål til slutstillingen 24-26.

 

En magisk aften i Aarhus slutter med hundredevis af FHK-fans på banen, jublende med spillere og stab til fælles sejrssang.

 

Udover vi selv færdiggjorde arbejdet, besejrede GOG samtidig BSH. Det betyder, at GOG tager puljens 1. plads, mens vi nupper 2. pladsen. Vores semifinalemodstander blev ligeledes fundet søndag aften, hvor Aalborg besejrede Skjern på hjemmebane. Det betyder vi skal møde Aalborg Håndbold i Aalborg d. 21. maj, inden vi tager i mod dem på hjemmebane d. 24. maj.

 

Tak til alle de medrejsende fans, der var med til at skabe en fantastisk atmosfære, som om vi var på hjemmebane!

 

//FHK

Suset af sammenhold

Stå sammen. Stå stærkt.

Følg os og del budskabet!

Seneste fra Facebook og Instagram

Hovedsponsorer