Klar til europæisk debut

Det har været en bemærkelsesværdig sæson for os i Fredericia Håndboldklub. Ikke alene har vi kæmpet os til en flot andenplads i gruppespillet, men for første gang i klubbens historie har vi også sikret os adgang til de europæiske turneringer.

Det er for cheftræner Guðmundur Guðmundsson en stor ære og et direkte resultat af holdets benhårde arbejde.

 

– Det er utroligt. At vi allerede har sikret os andenpladsen selv med to kampe tilbage, det et stærkt tegn på vores præstationer denne sæson. Jeg er utrolig stolt og glad for, hvor langt vi er kommet, siger han.

 

Fra sæsonens begyndelse var ambitionen tydelig – at være blandt de fire bedste i ligaen. Men ambitionerne voksede hurtigt og et nyt mål blev sat.

 

– Vi satte os et nyt mål om at komme ind i top-2, og nu har vi opnået det. Det viser, at når vi sætter os noget for, kan vi nå det. Vi er alle meget stolte, udtrykker Guðmundur.

 

Når vi taler om FHK’s kommende deltagelse i Europa, er der en blanding af spænding og nysgerrighed i Guðmundssons stemme.

 

– Det er en ny situation for både spillere og klubben. Vi ser frem til udfordringerne og mulighederne det bringer med sig. At skulle spille i Europa, det er næsten som at træde ind i en helt anden verden. Der kommer pludselig til at være rigtig mange kampe, fortæller han.

Det er en stor ændring, og den bringer en masse nye udfordringer med sig. For de fleste af vores spillere bliver det første gang, de skal spille på den europæiske scene.

 

– Mange af spillerne har ikke prøvet det før, jeg har selv og nogle få af spillerne, men for de fleste er det helt nyt. Det er en ny situation for os alle. Jeg håber, at vi alle kan håndtere det, siger Guðmundur og fortsætter:

 

– Vi har bevæget os meget hurtigt fremad, det faktum, at vi har gjort så store fremskridt på så kort tid, sætter os over for den spændende udfordring at opretholde og bygge videre på vores succes, nu også internationalt.

 

Selvom holdet har opnået et af deres højeste mål, er der ingen tid til at hvile på laurbærrene.

 

– Vi er fast besluttede på at fortsætte vores arbejde og forberede os på de sidste to kampe, foruden slutspillet og det kommende europæiske eventyr, forklarer han.

 

Bedriften har været en fælles indsats, hvor hver enkelt spiller har bidraget til holdets succes. Guðmundur understreger betydningen af fortsat at arbejde hårdt.

 

– Selvom vi har opnået meget, stopper vores rejse ikke her. Vi har stadig meget at bevise, både på den hjemlige bane og i Europa, understreger han.

 

Klubben og dens fans har grund til at fejre, men blikket er fast rettet mod fremtiden.

 

– Vi stopper ikke her. Vi vil fortsætte med at bygge på vores succes og tage FHK til nye højder, afslutter cheftræneren.

 

Som en klub står vi som altid stærkere sammen, og vi ser frem til at dele hvert skridt på rejsen med vores fans og partnere. Med europæiske eventyr i horisonten og en plads i toppen af dansk håndbold, har vi alting at kæmpe for.

Suset af sammenhold

Stå sammen. Stå stærkt.

Følg os og del budskabet!

Seneste fra Facebook og Instagram

Hovedsponsorer