seneste nyt

Optakt: Gode minder i Skjern

Vi er halvvejs gennem slutspillet og det er helt lige i pulje 2. VI skal en tur vestpå, hvor Skjern Håndbold venter i slutspillets sidste udebanekamp. De efterfølgende to runder afvikles nemlig hjemme i egen hule i thansen ARENA!Læs mere

Nedtakt: Sejr i Gudme og puljen er helt åben!

Efter 60 intense minutters håndbold, sejrer vi i Gudme og tilføjer de første point på vores slutspilskonto! Samtidig vinder TMS Ringsted på hjemmebane over Skjern Håndbold, hvilket betyder at slutspilspuljen er fuldstændig åben! Læs mere

Optakt: Turen går til Sydfyn!

Den tredje slutspilskamp skal afvikles og vi skal en tur over Lillebælt med kursen sat mod Gudme og Phønix Tag Arena, hvor GOG venter,Læs mere

U17 drengene fortsætter sejrsstimen

Søndag aften var Fredericia HK’s U17 drenge igen i aktion, denne gang i en noget speciel kamp for flere af spillerne – og træneren på modstanderbænken. Træneren for weekendens modstander, Vejle Idrætsefterskole, hedder nemlig Jesper Houmark, og er til dagligt at finde i spidsen for FHK’s ligatrup.

Af Matthias Runge Madsen

Det var for mange et glædeligt gensyn med hallen på Vejle Idrætsefterskole. En række af spillerne på Fredericias mandskab udfoldede sidste år deres håndboldtalent for VIES, men denne søndag var det anderledes. I en fyldt hal var de orangeklædte tilskuere ikke længere fans, men derimod modstandere af drengene. Men på trods af et pres fra tilskuerpladserne lod FHK’erne sig ikke kue, de endte med en sikker 6-målssejr.

“Første halvleg var tæt, der var ikke rigtig nogen der trådte ud hverken i forsvaret eller i angrebet. Vi spillede ikke op til vores bedste, selvom jeg synes koncentrationen var fin. Det resulterede i, at vi kunne gå til pause med et uafgjort resultat, 15-15”, forklarer den ene del af trænerduoen, Lars Frederiksen.

Anderledes så det dog ud i anden halvleg for Frederiksen og Næsbys mandskab. Koncentrationen blev hævet – og det resulterede i en højere kvalitet i spillet på banen. Særligt angrebsmæssigt fandt FHK hinanden, hvilket også viste sig på måltavlen. For tredje kamp i træk ender de på over 30 scorede mål, et tal der vidner om en stærk offensiv. Men det er ikke kun positivt, lyder det fra Lars Frederiksen.

“En af de største forskelle på senior og ungdom er indsatsen i forsvaret. Det er nok det her ungdoms-syndrom, at drengene synes det er lidt sjovere at spille angreb og score mål end det er at dække op. Men det må vi arbejde på, for den mentalitet skal vi have ændret”, siger Frederiksen.

En af de spillere der udmærkede sig er Jonas Kruse, der endte med at lave 10 mål i kampen. Udover en flot indsats for U17 holdet har Kruse allerede fået debut for Ligaherrerne, hvor han fik spilletid i hjemmekampen mod Nordsjælland. Desuden er han denne uge afsted til landsholdsamling sammen med holdkammeraten Nikolaj Petersen, inden Jonas Raundahl og August Friden tilslutter sig samlingen senere på ugen.

Med søndagens sejr kan FHK’s U17 drengene notere sig for 6 point og dermed en førsteplads i puljen. Dette glæder også Frederiksen og Næsby, der fortæller at man allerede har mødt de to formodede tophold i VIES og Skjern på udebane – og hevet sejre med hjem. Så det tegner godt for de lokale talenter.

Næste kamp er på søndag den 27. oktober i thansen ARENA, hvor drengene kl. 15:00 tager imod UH Esbjerg.

seneste nyt

Optakt: Vi skal rejse os mod Skjern

Efter slutspillets 1. runde, kan vi konstatere at vi ikke fik den drømmestart vi havde håbet på! Vi indkasserede et nederlag på 3 mål og selvom det store comeback var under opsejling, udeblev det desværre. Nu skal vi tilbage på sporet mod Skjern Håndbold, der ulig os fik en god start på slutspillet. Læs mere