Svensk storklub løb fra FHK

Kristianstad, der vandt fire svenske mesterskaber i træk i perioden 2015-18, var FHK’s anden modstander på træningslejren i Sverige. Den svenske storklub endte med at løbe fra FHK i slutningen af kampen og vandt med 34-21.

Kristianstad har i flere sæsoner været en fast bestanddel af Champions League qua deres mesterskaber. På holdet har de blandt andet den tidligere norske landsholdskeeper, Espen Christensen og den tidligere Skjern-profil, Markus Olsson, og der ventede derfor hård modstand til FHK i den store arena i Kristianstad, hvor der er plads til 5.000 tilskuere.

Omkring 200 tilskuere var på lægterne for at se den svenske mesterskabs-bejler, og det gav liv i arenaen, hvor stillingen var 5-5 efter 12 minutter, men efter en udvisning til Anders Kragh Martinusen, kom der gang i Kristianstad, der kom i front med 10-6 efter 21 minutter.

I den periode havde FHK svært ved at få bolden forbi Espen Christensen, og som konsekvens af det gik FHK i syv mod seks, hvilket gav muligheder til vores unge spiller Lukas Karlskov, der i første halvleg lavede tre mål.

Via langskudskasser fra Nicolaj Nørager i slutningen af første halvleg, lykkedes det FHK at reducere til pausestillingen 14-10.

Fra anden halvlegs begyndelse gentog billedet sig med, at FHK havde svært ved at få bolden i mål. Det gav svenskerne en føring på 19-13, men så kom der gang i FHK.
Cornelius Kragh fightede sig til et par mål, og det gjorde, at forspringet blev reduceret til 22-19 efter 42 minutter. I anden halvleg blev der spilletid til Malte Pedersen, og han kvitterede med scoringer fra den lidt uvante position som venstre fløj, og det gjorde, at FHK hang på til 24-21, men så knækkede kampen til Kristianstads fordel.

FHK scorede ikke i de sidste 11 minutter af opgøret efter en række tekniske fejl og brændte chancer, og derfor endte Kristianstad med at vinde opgøret 34-21.

FHK’s målscorere: Nicolaj Nørager 4, Kristian Stoklund 3, Lukas Karlskov 3, Malte Pedersen 3, Mads Christiansen 2, Rasmus Meyer 2, Cornelius Kragh 2, Nicolaj A. Nielsen 1 og Jakob Frederiksen 1.