Nedtakt: Slutspilspladsen er sikret!

En begivenhedsrig aften i thansen ARENA, med flere jubilarer, men vigtigst af alt – vi skal i slutspillet!

Ét point var nok til at sikre slutspilspladsen, da gæsterne fra Ribe-Esbjerg HH kom til thansen ARENA, for selv at spille sig tæt på top-8. Det er ingen hemmelighed at vi har haft problemer med Ribe-Esbjerg, siden vores tilbagevenden til ligaen, hvor vi ikke har formået at slå dem på hjemmebane. Det skulle der laves om på til aftenens kamp, hvor Kasper Young gik på banen i den røde trøje for 150. gang.

Gæsterne havde deres egen agenda og kom benhårdt ud til opgøret, hvor de hurtigt bringer sig i front med 1-3. Herefter kommer vi igang og bringer os tilbage på omgangshøjde, inden vi går foran 5-4 ved Taboada. De hurtige gæster fra vest fortsætter med at volde os problemer i ankomstfasen og vi afslutter selv mod mål for hurtigt uden held og pludselig er gæsterne i front med 6-9.

En timeout, iscenesættelse af 7-mod-6 og et bytte på målvogterpositionen, hvor Emil Tellerup kommer på banen skal vise sig at blive kampafgørende. Også unge Carl Büchmann kommer på banen til bare sin anden ligakamp på FHK. Vi spiller mere disciplineret og får bremset deres kontrafase og vi kommer hurtigt på omgangshøjde igen og det er helt lige efter 22 minutter. Resten af 1. halvleg bliver styret af en bagkæde bestående af Martinusen, Nørager og Stoklund og vi går til pause med stillingen 16-16.

Vi starter 2. halvleg med samme opstilling som vi sluttede og begge hold følges ad. Begge venstrefløje er træfsikre, hvor vores egen Martin Bisgaard scorer 6 gange, mens Ribe-Esbjergs Sune Iversen også er sikker i sine afslutninger. Halvvejs i 2. omgang får vi endelig slået et hul på 3 mål og vi har momentum til at tage sejren med en fyldt arena i ryggen. Som mange andre kampe i denne sæson bliver det spændende til sidst og denne aften er ingen undtagelse. Jonas Larholm reducerer for gæsterne og vores forspring er skrumpet til et enkelt mål med 2 minutter tilbage på klokken. Efter endnu en timeout får vi sat spillet op og Stoklund bringer os igen i front med 2 kasser. Herefter har gæsterne travlt og får forhastet sit spil, hvorfor vi 2 gange i de sidste 45 sekunder udbygger føringen og vinder med cifrene 33-29 og sikrer os en plads i slutspillet!

Efter 4 minutter og 33 sekunder i kampen scorer Kristian Soklund sikkert på straffe og det er hans mål nr. 600 i den røde trøje. Vi har fanget hovedpersonen selv, og spørger ind til kampen og hvordan det er at sikre sig en slutspilsplads for 2. år i træk.

Vi vinder over Ribe-Esbjerg HH og sikrer os vores slutspilsplads, hvordan var dagen på kontoret i går?

Det var en fed dag på rigtig mange måder. Allerfedest var at vi fik en sejr og sikrede os en plads i slutspillet. Det giver lidt ro og tid til at vi kan gå og nørde med nogle detaljer frem mod slutspillet.

Efter 4 minutters spil er du sikker på straffe og scorer dit mål nr. 600 for FHK. Hvordan var det?

Jeg var faktisk ikke klar over at det var mit mål nr. 600, så det var en dejlig overraskelse.

Udover dit mål nr. 600, så er du også denne sæsons topscorer for FHK. Synes du selv at du er inde i et godt flow spillemæssigt?

De seneste par kampe synes jeg det er gået godt. Generelt synes jeg vi er inde i en god stime. Vi har vundet 6/7 kampe i 2023 og det er jo vigtigt at man er god mod slutningen af sæsonen når tingene skal afgøres. Så jeg er rimelig fortrøstningsfuld i forhold til at vi kan gøre noget godt i slutspillet.

Næste opgave er på udebane mod rivalerne fra KIF Kolding. Hvordan ser du frem mod den kamp?

Det er altid sjovt. Det er fedt at have sådan nogle lokalopgør. Det giver altid lidt ekstra til byen og holdet. Det at man har nogle vi ligger og konkurrerer med både i tabellen og geografisk, det er fedt. Vi har været gode de sidste mange gange vi har mødt Kolding og går stenhårdt efter endnu en sejr mod dem!

Vi springer videre fra manden med 600 mål for FHK, til en der scorede sit allerførste mål for FHK. 20-årige Carl Büchmann noterede sig for en enkelt scoring og har dermed åbnet sin målkonto i klubben.

Var du nervøs inden kampen, da du vidste der var mulighed for en del spilminutter, qua Nikolaj Nielsens skade?

Jeg var selvfølgelig mere nervøs end jeg plejer at være til en håndboldkamp. Da jeg fik af vide at jeg skulle på banen, kunne jeg godt mærke at det ikke var en normal indskiftning som jeg er vant til. Efter jeg kom på banen synes jeg det gik godt og jeg tænkte bare på kampen, så det føltes naturligt for mig.

Jeg er virkelig glad for at have fået chancen og jeg går ydmyg til opgaven. Jeg vidste ikke hvor mange minutter det kunne blive til, så jeg er rigtig glad for det blev til en del spilletid og at vi vandt kampen!

Du scorede også dit første mål for ligaholdet, var den en stor forløsning at se bolden ramme netmaskerne?

Ja det synes jeg. Nu har jeg prøvet at spille i en propfyldt arena med masser af intensitet, hvor der var gang i den på lægterne. Det er klart det var meget forløsende at score mit første mål og lave en basse til holdet.

Næste kamp er på udebane mod KIF Kolding den 29. marts kl. 18.30.