Nedtakt: Sidste kamp i grundspillet

Lørdag bød på sæsonens sidste grundspilskamp i thansen Arena, hvor vi tog imod Nordsjælland Håndbold. Selvom vores plads i tabellen allerede var sikret, manglede der ikke kampgejst eller vilje på banen.

Læs mere

Optakt: Vi indtager Gråkjær Arena

Grundspillet er så småt ved at nå sin ende når der onsdag aften er 2 point på spil i Gråkjær Arena i Holstebro. Læs mere

Talentfuld islænding skifter til FHK

Fredericia Håndboldklub har indgået en aftale med Arnór Viðarsson gældende fra næste sæson.Læs mere

Nedtakt: En magisk lørdag i thansen ARENA…

Håndboldkampe fås ikke meget bedre. Lørdag eftermiddag tog vi en kæmpe sejr, da vi på en fuldstændig elektrisk hjemmebane, slog Aalborg Håndbold, som vi ikke havde besejret siden den 16. februar 2003.

Lørdag eftermiddag kl. 16.00 blev der fløjtet til kamp i en proppet thansen ARENA, hvor 2.369 tilskuere havde fundet vej til hallen, for at bakke ligaherrerne op, der stod overfor en svær opgave.

Stemningen var ikke til at tage fejl af – Aalborg skulle modstå et enormt pres fra lægterne, der fremmanede en lydmur uden lige. Vi har været vant til en forrygende hjemmebane gennem flere år, men det var alligevel som om at intensiteten fik et nøk op denne forårsdag.

Kasper Young åbner scoringen efter ca. 50 sekunder og viser tegn på at han vil fortsætte sit imponerende spil i foråret, inden Juinior Scott et par minutter senere kunne bringe os på 2-0 og 3-1. Og netop Junior Scott bliver vi hængende ved, for det var en af de helt store præstationer han leverede på banen lørdag eftermiddag. Vores franske bagspiller var her, der og allevegne, hvor han drev gæk med det stærke Aalborg-forsvar.

Aalborg bringer sig tilbage og kommer foran 3-4, som viser sig at blive nordjydernes eneste føring gennem opgøret. Vi trækker fra igen ved scoringer fra Bisgaard, Mads Christiansen, Taboada og selvfølgelig Junior Scott, der passerer Aalborgs målvogter 8 gange i første halvleg. Vi går til pause oppe med 3, ved stillingen 16-13.

Det er ikke uvant for os at gå til pause med en føring mod Aalborg. De plejer bare at spise sig stille og roligt ind på os i løbet af 2. halvleg, for så at være bedst i de sidste 10 minutter når tingene skal afgøres.

2. halvleg starter som første, med en scoring fra Kasper Young, fulgt op af tre mere fra Junior Scott, der har lavet 11 mål, da uret passerer de 34 minutter. Bisgaard bringer os på 21-16, hvorefter kampen spidser til. Aalborg får arbejdet sig godt tilbage i kampen og i løbet af 7 minutter er vores forspring skrumpet til et enkelt mål ved stillingen 22-21.

Vi har problemer med at trække fra igen, indtil Emil Tellerup, som er tilbagevendt fra en længere skade, stiller sig i kassen. Tellerup napper de første 4 afslutninger fra skiftende skytter og i den anden ende kvitterer Reinier Taboada og Junior Scott med mål og vi har igen slået et hul på 4 mål. Med 6 minutter igen tager gæsterne timeout og VM-guldvinder Mads Hoxer bliver sat i scene. Han leverer 4 hurtige scoringer og bringer Aalborg på omgangshøjde endnu engang ved stillingen 29-28, med 1 minut og 15 sekunder tilbage på uret.

Vi spiller et langt angreb og Kasper Young er tvunget til en svær afslutning, som Aalborg-målvogteren Simon Gade redder. Aalborg har nu mulighed for at tage det ene point med retur til nordjylland og Cheftræner, Stefan Madsen kalder til samling med 13 sekunder tilbage. Gæsterne får sat et flot angreb op og pludselig har Aron Pálmarsson et stort hul at afslutte i. Det var som om tiden gik i stå i thansen ARENA ved Pálmarsson’s skudafvikling, hvor 2.369 tilskuere holder vejret et splitsekund, inden bolden passerede overliggeren i Emil Tellerups mål. Ren ekstase bryder ud i thansen ARENA, hvor vi for første gang i over 20 år slår Aalborg Håndbold.

Vi har spurgt Junior Scott indtil sin præstation, hvor han scorer 13 gange og bliver kåret til kampens spiller.

Junior, en sejr over Aalborg Håndbold, hvad siger du til det?

“Det var en helt vildt sejr og en rigtig vigtig sejr, for holdet og for byen. Der var jo gået længe uden en sejr over Aalborg, så det var fantastisk at slå dem på hjemmebane.”

13 mål mod et mandskab som Aalborg. Hvad synes du om din egen præstation?

“Jeg nyder at spille og jeg synes man kan mærke stor forskel på hvor samspillet vi er blevet på holdet. Det nød jeg rigtig godt af i lørdags, men det vigtigste var at vi vandt.”

Der var fuldstændig proppet med tilskuere til kampen, hvordan var det at opleve den intense stemning?

“Jeg elsker at spille på hjemmebane! Hele hallen var med os i lørdags, ledt an af HK Ultras. Stemningen var helt fænomenal og man kunne virkelig mærke stemningen fra tilskuerpladserne. Det var en fornøjelse at spille sådan en kamp. Det giver os den ekstra motivation vi har brug for, når flere tusinde fans hepper på os.”

Sammen med Bjerringbro-Silkeborg, er vi de eneste to hold der er ubesejret i HTH Herreligaen i 2023.

Næste gang vi skal i aktion er fredag d. 10. marts, hvor Randers venter på udebane i pokalturneringen. Næste ligakamp er også på udebane d. 16. marts mod TTH Holstebro. .