Nedtakt: En lørdagsgyser udspillede sig i thansen ARENA

Nick Rasmussen og resten af Skanderborg Aarhus gæstede thansen ARENA til et nervepirrende opgør i slutspillets 3. runde.

Scenen var sat, vigtige point var på spil og vi kunne med en sejr have mulighed for at spille os på puljens 2. plads, der er adgangsgivende til semifinalen. Det krævede en sejr over Skanderborg Aarhus, mens de nærmeste konkurrenter fra Bjerringbro-Silkeborg skulle tabe på hjemmebane til de forsvarende danmarksmestre fra GOG.

Allerede op til kampstart stod det klart at mange fans havde fravalgt det lune forårsvejr, for at komme i hallen og bakke os op til en vigtig kamp. Blok H  og resten af arenaen var i godt humør og leverede en lydkulisse, der i allerhøjeste grad var en slutspilskamp værdig.

Publikummet på lægterne kunne i kampens begyndelse se to målmænd skinne igennem, hvor Thorsten Fries tog forsøgene fra SAH-spillerne, mens Kristoffer Laursen i den anden ende formåede at pille pynten af vores skiftende skytter. Det betød en meget lav målscore og efter 15 minutter er stillingen blot 3-5 til gæsterne.

Selvom resten af halvlegen bar præg af samme håndboldspil, med de to målvogtere i stort spilhumør, begyndte vores fløje, Martin Bisgaard og Kasper Young at få bolden i kassen, mens også Nicolaj Nørager fik afprøvet modstandernes forsvar med sine hurtige fødder og mål til følge.

Kort før pausen bringer gæsterne sig i front med en enkelt, men i det sidste sekund af halvlegen stiger Nørager op fra en usædvanlig stor afstand og kanonerer bolden ind bag Kristoffer Laursen, til et enormt jubelbrøl fra tilskuerpladserne. Det er helt lige til pause med stillingen 13-13.

Da der bliver fløjtet op til 2. omgang skal det vise sig at publikum skal være vidne til en særdeles tæt affære. Tellerup tog kort før pause over i FHK-målet, da Thorsten Fries måtte gå fra banen med problemer i det ene ben. Kristian Stoklund, der afslutningsmæssigt ikke havde karrierens flotteste 1. halvleg, dirigerer nok engang vores syv mod seks spil med stor disciplin og minimal fejlmargin. I modsatte ende fortsætter gæsternes Jonathan Mollerup med at være farlig og passerer Emil Tellerup. Det fortsætter helt lige 22 minutter ind i 2. halvleg, hvor den største føring er på et enkelt mål til et af holdene. Endelig efter 52 minutters spil kan Balstad bringe os op med 2 ved stillingen 23-21 og fremtvinger en timeout fra gæsterne.

Efter spilstoppet går vi ind i den afgørende fase, men ellers så velspillende Jonathan Mollerup på gæsternes højre back begynder at lave tekniske fejl. Det giver os gode muligheder for at slå hullet, men Kristoffer Laursen i målet ville det anderledes og holder fortsat gæsterne inde i kampen. Efter 3 minutters scoringspause til begge hold opsnapper Kasper Young en aflevering fra Mollerup og kan kaste bolden i tomt mål, hvilket sender os på en 3-målsføring med knap 5 minutter tilbage på uret.

De sidste minutter formår vi at fastholde forspringet ved Nørager og Kasper Young. Slutresultatet bliver 26-23 og vi sejrer dermed for anden gang i træk i slutspillet.

Topscorere fra FHK blev Young, Bisgaard og Nørager, der hver især laver 5 kasser.

Samtidig lider BSH et nederlag i sidste sekund mod GOG, hvilket betyder vi overtager puljens 2. plads. Den skal vi forsvare den 4. maj, når netop BSH kommer forbi vores hjemmebane til en lille finale om puljens 2. plads. Formår vi at slå dem nok engang vil det sende os 3 point foran dem med 2 kampe tilbage på programmet. Så kom i hallen og vær med til at lægge maksimalt pres på Patrick Westerholms tropper.