Faktatjek: Sidste kamp i grundspillet

Den sidste grundspilskamp skal afgøres, inden der igen i år er slutspilshåndbold i Fredericia.

 

Rent sportsligt kan vi ikke ændre placering i stillingen, da der er 5 point ned til 8. pladsen og 4 point op til 6. pladsen før sidste spillerunde. Vi ligger dermed fast på vores 7. plads og har også næsten helt styr på vores slutspilspulje. Os selv, Bjerringbro-Silkeborg og Skanderborg Aarhus udgør 3 af de 4 hold i vores pulje, mens det resterende hold bliver grundspillets nr. 2. Den plads er der stadig kamp om i toppen af tabellen, hvor både GOG og Aalborg er i spil. Aalborg er at finde på 1.pladsen, da de er bedre indbyrdes end GOG. Så formår nordjyderne at slå KIF Kolding er det ensbetydende med at de forsvarende danmarksmestre fra Sydfyn ryger i vores slutspilspulje.

 

Vi spiller følgende dage efter påske:

 

Hjemmekampe:

  • Runde 1: onsdag d. 12. april kl. 19.30:                        FHK – GOG/Aalborg Håndbold
  • Runde 3: lørdag d. 22. april kl. 16.30:                        FHK – Skanderborg Aarhus
  • Runde 4: torsdag d. 4. maj kl. 19.00:                         FHK – Bjerringbro-Silkeborg

 

Udekampe:

  • Runde 2: tirsdag d. 18. april kl. 19.00:                      Bjerringbro-Silkeborg – FHK
  • Runde 5: søndag d. 7. maj kl. 18.00:                         GOG/Aalborg Håndbold – FHK
  • Runde 6: søndag d. 14. maj kl. 18.00:                       Skanderborg Aarhus – FHK

 

Selvom vi ikke kan ændre placering, er det ikke ensbetydende med, at vi ikke skal være fuldt koncentrerede mod Nordsjælland Håndbold. Det handler nemlig om at stå knivskarpt spillemæssigt når vi går ind i den tilspidsede del af sæsonen. Derudover har vi revanche til gode fra det indbyrdes opgør fra efteråret. Efter en uskøn affære spillede vi uafgjort, hvor vi ellers var foran med 2 mål mod slutningen. Det bliver også en kamp med gensyn til to tidligere FHK-spillere, Kristian Olsen og Jimmi Andersen.

 

Herunder et faktatjek på gæsterne fra Nordsjælland:

 

Navn: Nordsjælland Håndbold
Hjemmebane: Royal Stage & Helsingehallen
Cheftræner: Simon Dahl
Seneste 5 kampe i ligaen: T-T-T-T-V
Indbyrdes opgør i denne sæson: NSH 28-28 FHK
Denne sæsons placering: Nr. 12 m. 13 point
Topscorer denne sæson: Venstre Back – Nichlas Hald m. 114 mål

 

Vores forsvarsgeneral, Lasse Balstad, der for nyligt er blevet udstyret med en ny kontrakt i FHK, fortæller om holdets fokuspunkter til opgøret mod Nordsjælland.

 

Vi skal møde Nordsjælland Håndbold og vi er sikret en 7. plads i grundspillet. Vi kan hverken rykke os op eller ned i tabellen, så hvordan ser I frem imod kampen? 

 

Vi ser jo altid frem imod kampe på hjemmebane. Det er rigtig vigtigt for os at komme ind i slutspillet med en god følelse, som vi kan bygge videre på når der kommer tætte kampe. Man siger at sejre avler sejre, så med en god præstation og 2 point i morgen, tror jeg vi står bedre til slutspillet. Det psykologiske i det er rigtig vigtigt for os.

 

Sidst vi spillede i Nordsjælland spiller vi uafgjort, selvom vi har mulighede for sejr til sidst. Hvad skal vi gøre anderledes den her gang i forhold til da vi spillede i Nordsjælland? 

 

Det der ikke fungerede for os i den omvendte kamp var vores forsvarsspil, så vi skal selvfølgelig stå bedre i forsvaret. Så skal vi have mere vilje og det starter også i defensiven. Hæver vi niveauet i den del af banen tror jeg vi får en sejr. 

 

Bliver det til en sejr mod Nordsjælland Håndbold rammer vi 21 point på hjemmebane i grundspillet. Det er ligeså mange som Skjern og kun GOG og Aalborg har samlet flere point i egen hule. Er det noget i taler om i truppen, at vi har en fremragende hjemmebane og får mange point i thansen ARENA? 

 

Det er ikke noget vi går og taler om, men vi synes det er rigtig sjovt at spille med det her publikum. De hjælper os og det afspejler sig klart i tabellen. Der er ingen tvivl om at vi er et stærkt hjemmehold og det skal vi holde fast i. 

 

Der er kampstart kl. 19.00 i thansen ARENA. Der er fuld spillerunde, så kampen vises kun minimalt på TV2 Sport. Skal du have hele oplevelsen med har du stadig mulighed for at anskaffe dig en billet!

 

//FHK

 

Suset af sammenhold

Stå sammen. Stå stærkt.

Følg os og del budskabet!

Seneste fra Facebook og Instagram

Hovedsponsorer