Faktatjek: FHK-Skjern Håndbold…

Så begynder juleprogrammet, og vi starter i det grønne, når vi gæster Skjern i Skjern Bank Arena. Vi har ikke slået dem siden 2006, men vi er kommet tættere, og tættere på, hvor dét sidste gange blev remis i thansen ARENA.

 

Vi møder ligaens bedste hjemmehold. 13 point i 8 kampe, og senest remis mod GOG taler sit tydelige sprog. Det ellers på trods af, at Skjern har kæmpet lidt med skader, hvor spillere som: Lasse Mikkelsen, Rene Rasmussen og unge Tobias Mygind er ude. Alligevel har Skjern formået at holde kadencen, minus sidste kamp, hvor de blev til et nederlag mod SønderjyskE. I European League klarer de sig også fint, hvor de er blevet til tre sejre i fire kampe. En af de store årsager til at Skjern fortsat klarer sig fint trods en relativt smal trup er deres stærke forsvar, hvor målmandsparret Christoffer Bonde og Robin Haug har været bundsolide. Med en redningsprocent på henholdsvis 35% for begge, har de sørget for et Skjern hold der er svært at score på, og som kun har lukket 26 mål ind i snit pr. kamp. En imponerende statistik, som helst ikke skulle fortsætte 2. december. Offensivt har Lasse Mikkelsen været savnet. Andet havde også været mærkeligt, efter profilens imponerende comeback til dansk håndbold sidste sæson. Både Emil Bergholdt og Eivind Tangen har taget større ansvar, men særligt én har imponeret i Mikkelsens fravær. Alfred Jönsson har, efter en skadesplaget sidste sæson, virkeligt fundet sit niveau. 24 mål i de sidste 4 kampe har gjort ham til en absolut profil på Skjern-mandskabet, og det er en spiller vi skal holde skarpt øje med fredag aften.

 

Herunder et lille faktatjek på de grønblusede fra Skjern:

 

Navn: Skjern Håndbold

Hjemmebane: Skjern Bank Arena        

Cheftræner: Henrik Kronborg

Seneste 5 kampe: V-T-V-U-T  

Seneste opgør i denne sæson: FHK 25-25 Skjern

Denne sæsons placering: nr. 5 m. 19 point

Topscorer denne sæson: Stregspiller – Emil Bergholdt m. 67 mål

 

Sidste gang vi snakkede med Nikolaj Nielsen var han en skuffet mand efter kampen i Nordsjælland. Efter Lemvig/Thyborøn var han tilfreds igen. Så er spørgsmålet, hvad der er succeskriteriet i fredagens kamp?

 

”Der skal ændres en del, og det er en udebanesejr hvor vi skal have sejr. Men jeg tror på hvis vi finder niveauet vi kan i denne sæson, så tror jeg på med en god målmand, at vi kan lykkedes. Skjern er lidt smalle i øjeblikket og kan vi kvæle dem i deres 7 mod 6, så har vi ret gode chancer!”

 

Skjern spiller meget 7 mod 6, men hvad skal man gøre ved det?

 

”De spiller en lid alternativ 7 mod 6, hvor de stiller to stregspillere over i vores venstre side, så de kan få Eivind Tangen til at skyde. Det gør de fordi det har han haft held med i sidste kamp mod os, så det skal vi være klar på”

 

Hvad ville de overordnede succeskriterie være?

 

Det er svært at sige. Det kommer an på kampens forløb. Men det klart vi tager til Skjern for vinde, og vi følte vi blev lidt snydt for 2 point hjemme, så det kunne da være dejligt at få dem nu”

 

//FHK

Suset af sammenhold

Stå sammen. Stå stærkt.

Følg os og del budskabet!

Seneste fra Facebook og Instagram

Hovedsponsorer