Faktatjek: FHK-LTH

Så skal vi igen på langfart, når første udekamp i sæsonen løber af stablen. Vi skal på en svær mission i Lemvig kultur- og kongrescenter, når Lemvig/Thyborøn Håndbold byder velkommen.

 

Hvad der på papiret kunne ligne en overkommelig opgave, forholder sig helt anderledes. Vi skal på en bøvlet opgave, når vi skal forsøge at få første sejr i Lemvig, siden vores tilbagevenden til HTH Herreligaen. Lemvig/Thyborøb har skiftet en del ud i truppen. Begge målmand er gået ud, og to relativt ubeskrevet målmænd i dansk håndbold er kommet ind. De har mistet profilerne Mads Thymann og Nicolai Spanggaard, hvor erstatningerne hedder Jonathan Würtz og Vilhelm Poulsen. Begge gjorde et fint indtryk mod SønderjyskE, hvor især Vilhelm Poulsen fik sagt velkommen til HTH Herreligaen, med 8 mål og 2 assist.

 

Lemvig taber premieren til SønderjyskE med 33-30. Skal vi ligge for meget i det? Nej, egentligt ikke. Lemvig er to forskellige hold afhængigt, om de spiller hjemme eller ude. Hjemmebanen i Lemvig er stærk, og sidste sæson tabte de kun 5 ud af 15 mulige. De scorer ikke særligt mange mål, men til gengæld var deres scoringsprocent den sjette bedste sidste sæson, og det vidner om et hold der kender deres besøgstid. Derfor er der ingen tvivl om at vi starter med en meget svær udekamp, hvor vi gerne skal have vendt bøtten fra sidste sæson.

 

Herunder et lille faktatjek på aftenens modstander:

 

Navn: Lemvig/Thyborøn Håndbold 

Spillested: Lemvig kultur- og kongrescenter  

Cheftræner: Dennis Bo Jensen

Seneste 5 kampe: V-T-V-T-T

Sidste sæsons placering: Grundspil nr. 9 – nedrykningsgruppe nr. 3.  

Tilgange: Jonatan Würtz, Mats Gordon Krog, Jon Katballe, Vilhelm Poulsen, Anders Flæng, Simon Egtved, Frederik Clemmensen & Daniel Freyr Andrésson.

 

Lemvig er ikke et sted man ser tilbage på med glæde. Mads Christiansen er fuldt bevidst om at det bliver en svær kamp, og en kamp hvor man virkeligt skal have arbejdshandskerne på…

 

”Vi skal prøve at vinde hver en centimeter, for de kommer til at kæmpe som sindssyge deroppe. Statistikken viser at det har været svært droppe, og det bliver svært igen! De er gode til at spille lange angreb, og er meget tålmodige, og det gør at man bliver lidt ukoncentreret. Derfor er det vigtigt at bevare tålmodigheden, så de ikke ender at få det vi kalder ”billige mål”.

 

Lemvig har også et meget energisk publikum, som kan være en faktor hvis kampen bliver spillet på deres præmisser. Mads Christiansen mener det handler om indstilling…

 

”Jamen det er svært. Man bliver nødt til at indstille sig på det før kampen, så man ikke bliver irriteret over at nu har de angrebet i 30-40 sekunder, så bliver vi nødt til at bevare fokus. Fordi, de laver rigtigt mange mål på de uprovokeret fejl man laver pga. koncentration. Det er vigtigt med frikast, så vi kan komme tilbage og stå, og så dommerne også kan se, hvor lang tid de bruger”

 

Efter Lemvig venter tre, på papiret, rigtig svære kampe. Men Mads Christiansen tænker ikke meget over det, da han mener alle kampe er svære…

 

”Det er rigtigt vigtigt at få en sejr i Lemvig. Vi har ikke rigtigt kigget frem, men det var dejligt at få de første 2 point. Nu håber vi på at vi kan få 2 point mere, og Lemvig er et hold vi rigtigt gerne vil slå, så vi kan sige vi er kommet godt fra land”

 

//FHK

Suset af sammenhold

Stå sammen. Stå stærkt.

Følg os og del budskabet!

Seneste fra Facebook og Instagram

Hovedsponsorer