Damernes nye kaptajn…

Mia Nygaard Hansen har i mange år været assistent for Fredericia Håndboldklubs 2.divisions damer. Efter den forgange sæson blev hun ringet op, og fik tilbuddet om at være cheftræner, noget som bestemt ikke lå i kortene for Mia.

 

”Jeg regnede ikke med at skulle være cheftræner. Faktisk kan jeg ikke rigtigt lide ordet ”cheftræner” haha. Jeg har været assistent i mange år, men cheftrænerposten har jeg aldrig tænkt over. Men jeg fik en opringning og blev spurgt om det ikke var noget for mig. Jeg overvejede det meget, og jeg valgte at sige ”ja”. FHK er trods alt min klub siden 87/88”

 

Mia får kompetent assistance på sidelinjen, da den tidligere cheftræner- både for hende som assistent og spiller, Jakob Kruse er tiltrådt som assistent. Noget som glæder Mia meget, i arbejdet med dameholdet.

 

”Det er superdejligt at have Kruse med på holdet. Jeg vil rigtig gerne arbejde med ham, og vi har altid haft et godt samarbejde. Han supplerer mig godt på sidelinjen. Altså jeg kom ikke meget over midten som målmand, så han har nogle gode perspektiver i den anden ende af banen. Så han var medvirkende til det blev et ”Ja” til jobbet”

 

Sæsonen er startet godt. Mia har fået en flyvende debut, hvor det er blevet til to overbevisende sejre, i to kampe. Første kamp bankede damerne SUS Nyborg 29-14, og næste kamp var det Ribe der stod for skud. Her blev det til en knusende sejr på 25-16, noget naturligvis passer Mia rigtig godt.

 

”Jeg er verdens dårligste taber haha, så det var dejligt at starte med top sejre. Vi har et rigtigt godt hold, hvor kollektivet er styrken, så vi går efter at vinde alle kampe. Vi skal vise at det her er en stor klub, og det syntes jeg vi har en gruppe der forstår, og som tilmed har et højt håndboldfagligt niveau. På sigt vil vi gerne i 1. division, men lige nu tager vi bare én kamp ad gangen”

 

Selvom troen på holdet er stor, og vindermentaliteten er stor, så er udfordringen en forholdsvis smal trup. Dameholdet er sårbare overfor skader, og det er en balance Mia arbejder med hver dag.

 

”Jamen den største udfordring bliver at holde niveau. Vi skal vise at vi kan bevare et niveau gennem hele sæsonen. Udfordringen ligger i at truppen er rigtig stærk, men også smal. Så det er godt vi har et stærkt U19-hold der kan supplere. Men det er selvfølgelig noget vi arbejder med hver dag til træning.”

 

Det er et spænende projekt der kører på damesiden i Fredericia Håndboldklub. Hvis du vil se mere til Mia og 2.divisons damer, så spiller de i aften kl. 20:00 mod IF Stjernen i thansen ARENA.

 

//FHK

Suset af sammenhold

Stå sammen. Stå stærkt.

Følg os og del budskabet!

Seneste fra Facebook og Instagram

Hovedsponsorer