2020 sluttede med en flot udebanesejr!

Tirsdag aften spillede Fredericia Håndboldklub årets sidste opgør i HTH Ligaen. Det skete på udebane mod TTH Holstebro, hvor det blev til en flot sejr på 29-32.

Til opgøret var FHK uden Jesper Lindgren, der havde rygproblemer, og Mathias Hedegaard var heller ikke med, da han er blevet testet positiv for Covid-19. Med i truppen var i stedet U19-spillerne Malte Pedersen og Jonas Raundahl, hvor sidstnævnte endte med at spille en rolle i opgøret, da han i både første og anden halvleg aflastede Rasmus Meyer, og det kastede et enkelt mål af sig for den unge stregspiller, der i kampen fik ligadebut.

I starten af opgøret havde FHK svært ved at score, men til gengæld tog Emil Tellerup også fra i målet. Han kunne ikke holde TTH fra at lave mål, men han forhindrede hjemmeholdet i at stikke af fra start med flere store redninger. Første FHK-scoring lavede Jakob Frederiksen efter knap seks minutter, hvor han fik bolden forbi Nicklas Graugaard i TTH-målet, og det blev startskuddet til, at FHK fik mere gang i målscoringen.

Efter at TTH var kommet foran 4-1, så kom der gang i FHK, som fik udlignet til 4-4, og med tre scoringer i træk kom foran 5-7, hvilket fik TTH til at forlange timeout. Midtvejs i første halvleg udgik TTH-backen Kay Smits og det ændrede TTH’s spil til at være meget præget af syv mod seks, og det gav i flere omgange pote og var med til at få hjemmeholdet tilbage i opgøret. TTH udlignede til 8-8 og kom efterfølgende i front, og endte med at gå til pause foran 16-14.

I anden halvleg fik FHK hurtigt udlignet. Efterfølgende skiftes de to hold til at være i front. I det ene moment havde FHK overtaget, da TTH spillede syv mod seks, og fik straffet det med flere gange at score i tomt mål, men andre gange gav det også pote for hjemmeholdet at spille med en ekstra markspiller. Midtvejs i anden halvleg var stillingen 25-25, og de to hold fulgtes ad til 29-29 med med seks minutter igen, men så tiltede kampen til FHK’s fordel.

Forsvaret oppede sig og Emil Tellerup diskede op med store redninger. Tellerup forheksede målet resten af kampen, og i den anden ende tog Jakob Frederiksen ansvar og med to ud af de sidste tre mål var han med til at gøre udslaget for, at FHK vandt 29-32 og dermed slutter 2020 på syvendepladsen i HTH Ligaen.