seneste nyt

Nedtakt: Sidste kamp i grundspillet

Lørdag bød på sæsonens sidste grundspilskamp i thansen Arena, hvor vi tog imod Nordsjælland Håndbold. Selvom vores plads i tabellen allerede var sikret, manglede der ikke kampgejst eller vilje på banen.

Læs mere

Optakt: Vi indtager Gråkjær Arena

Grundspillet er så småt ved at nå sin ende når der onsdag aften er 2 point på spil i Gråkjær Arena i Holstebro. Læs mere

Talentfuld islænding skifter til FHK

Fredericia Håndboldklub har indgået en aftale med Arnór Viðarsson gældende fra næste sæson.Læs mere

Sejr over Ribe-Esbjerg

Mandag aften skulle FHK’s ligaherrer vestpå, hvor et vigtigt opgør i mod Ribe-Esbjerg ventede. Efter en hektisk slutfase, trak FHK sig sejrrigt ud af opgøret med cifrene 31-32.

Der var lagt op til et spændende opgør, da rækkens nr. 11 og 12 gik på banen i Blue Water Dokken. Især Kasper Young kom veloplagt ud til kampen og noterede sig for FHK’s første 2 scoringer.

I kampens indledende fase fulgtes de to hold ad. Spillet fra begge hold bar præg af nervøsitet og der blev lavet mange tekniske fejl. I det 10. minut kunne Rasmus Boysen indkassere sin første 2. minutters udvisning og hjemmeholdets Jonas Larholm reducerede til stillingen 4-5.

FHK kom i teten og efter 19. minutters spil, kunne Rune Andersen bringe holdet i front med en scoring til 8-11. Derefter fik Ribe-Esbjerg fat igen og især deres spillende assistent træner Jonas Larholm gjorde ondt på det fredericianske forsvar. Larholm noterede sig for 4 scoringer i halvlegens slutfase og efter 27 minutter bragte han hjemmeholdet foran 13-12 med en sikker straffekast scoring.

Heldigvis fik selvsamme Larholm tilegnet sig en udvisning kort efter og dette udnyttede FHK til fulde. 3 hurtige scoringer fra Stoklund, Mikkelsen og Bisgaard gjorde, at udeholdet fra fæstningebyen kunne gå til til pause foran 13-15.

Anført af Jakob Mikkelsen startede FHK som lyn og torden i 2. halvleg. Efter 45. minutters spil bragte Mikkelsen med sin 7. scoring udeholdet foran til stillingen 20-26. Her begyndte det at lugte af 2 point til holdet fra Fredericia, men Ribe-Esbjerg ville det andeledes.

Ribe-Esbjerg ændrede forsvarsformation fra 5-1 til 6-0 og dette havde FHK svært ved at løse. Udeholdet afsluttede hurtigt og uden kvalitet i afslutningerne. Dette straffede Ribe-Esbjerg promte og fik efter et par hurtige scoringer blod på tanden. Efter 53. minutter kunne Ribe-Esbjergs fløj Mathias Jørgensen bringe ligevægt i resultatet til stillingen 27-27.

Kampens slutfase blev hektisk og med 2 minutter igen indkasserede Rasmus Boysen sin 2. udvisning. Som Fredericia tilhænger vagte dette bekymring, men herrerne holdte hovedet koldt. Til sidst kunne Kasper Young stjæle bolden og bringe udeholdet foran 30-32. Hjemmeholdets Nicolai Nygaard fik reduceret til slutresultatet 31-32, men det ændrede ikke på, at FHK kunne tage de to point med hjem til fæstningebyen,

Næste gang herrerne skal i aktion er på søndag den 18. oktober, når Mors-Thy Håndbold gæster thansen ARENA kl. 19.00.

Målscorer for FHK: Jakob Mikkelsen 8, Nicolaj Nørager 6, Kristian Stoklund 6, Kasper Young 5, Martin Bisgaard 2, Mathias Hedegaard 2, Mishels Liaba 2, Rune Andersen 1.